Artikuj

 • Drita e Botës – Gjoni 9

  Mrekullia që na përshkruhet tek Gjoni 9 është një prej mrekullive më të rëndësishme dhe domethënëse të Krishtit. Edhe pse në sytë e botës kjo mrekulli mund të mos duket […]

 • O njeri besimpak, pse dyshove? – Mateu 14:22-33

  Kur ushqeu pesë mijë vetë, Jezusi u soll si Zoti i Natyrës duke shumuar pesë bukë e dy peshq për të siguruar për nevojat fizike të atyre në nevojë. Në […]

 • Jezusi shëron e shpëton një grua – Luka 13:10–17

  Zoti Jezus Krisht është Shpëtimtari i njerëzimit. Si i tillë Ai është jo vetëm shpëtimtari i burrave por edhe i grave. Si i tillë, Ai është atëherë Emancipuesi Hyjnor, emancipuesi […]

 • Rëndësia e Studimit të Historisë së Krishterimit

  “Historia e komuniteti Kristian dhe e marrëdhënies së saj me botën përgjatë tërë kohërave” (A. M. Renwick). “Historia e Kishës është regjistrimi i interpretuar i origjinës, progresit dhe  impaktit të […]

 • Ky eshte Profeti – Gjoni 6:1-14

  Kemi për studim një nga mrekullitë më të jashtëzakonshme të Zotit tonë. Kjo është mrekullia që Ai bëri para më shumë njerëzve dhe në mënyrë më të hapur se të […]

 • Shpërblesë për Shpengimin e Shumë Vetave

  E Enjte e Mandatit të Madh 18 Prill 2019 Kush ishte Jezusi? Çfarë bëri Jezusi? Këto janë dy pyetjet më të rëndësishme që i jep përgjigje e tërë Bibla, dhe […]

 • Ora e Përlëvdimit

  Dhe midis atyre që ishin ngjitur për të adhuruar gjatë festës ishin edhe disa grekë. 21 Ata, pra, iu afruan Filipit, që ishte nga Betsaida e Galilesë, dhe iu lutën […]

 • 03-Profeti Jona: Komunikimi i Ungjillit

  Nga seria “Profeti Jona: Kuptimi, Komunikimi dhe Mishërizimi i Ungjillit” Sot do të vazhdojmë me atë seri të shkurtër prej katër predikimesh mbi Librin e Profetit Jona, seri që e […]

 • 02-Profeti Jona: Kuptimi i Ungjillit

  Nga seria “Profeti Jona: Kuptimi, Komunikimi dhe Mishërizimi i Ungjillit” Javën e kaluar ne filluam një studim të shkurtër e të shpejtë të librit të profetit Jona. Qëllimi ynë për […]

 • 01-PROFETI JONA: Ungjillëzimi, Jona dhe Ne

  Nga seria “PROFETI JONA: KUPTIMI, KOMUNIKIMI DHE MISHËRIZIMI I UNGJILLIT”   Të dashur në Krishtin, sot fillojmë një seri të re studimesh, këtë radhë mbi librin e Profetit Jona. Synimi […]