Kredoja e Apostujve

“Kredoja e Apostujve” eshte nje seri e shkurter mesazhesh qe ka per qellim qe te shtjelloje bazat e doktrines biblike, duke perdorur si skice kredon me te vjeter te Krishterimit, ate qe njihet pikerisht me te njejtin emer-“Kredoja e Apostujve”.

 • Une Besoj Ne Perendine…(ii)

  “UNÉ JAM AI QÉ JAM,” ai na ka zbuluar një numër cilësish, apo siç njihen teknikisht nga teologët dhe studiuesit e Biblës, një numër atributesh.

 • Unë Besoj në Perëndinë…(i)

  (Artikulli ne PDF) Çfarë duhet të kuptojmë kur, së bashku me Kishën e të gjithë kohërave, deklarojmë “Unë besoj në Perëndinë…”? A mos është kjo thjesht një aleancë që ne […]

 • Unë Besoj (II)…

  (Artikulli ne PDF) Besimi i vërtetë nuk është vetëm një njohuri e sigurt, me të cilën unë e mbaj si të vërtetë gjithçka që Perëndia na ka zbuluar neve në […]

 • Une Besoj…(i)

  (Artikulli ne PDF) Kur flasim për Krishterimin e vërtetë apo Biblik, ne me të drejtë e quajmë atë besimi i Krishterë dhe jo religjioni i Krishterë. Kjo jo pa qëllim […]

 • Kredoja e Kredove

  (Kredoja e Kredove ne pdf) Unë besoj në Perëndinë Atin e Gjithëpushtetshëm krijuesin e qiellit dhe të tokës; në Jezus Krishtin, Birin e tij të vetëm, i cili u mbars […]

 • Thumbnail for the post titled: Kredot e Katekizmat

  Kredot e Katekizmat

  Nga Leonard Doka Mbi Kredot… Fjala kredo vjen nga latinishtja, qe do te thote “une besoj”. Kur Jezusi pyet Pjetrin “Kush besoni se jam une”, ky i fundit u pergjigj […]