Te Gjitha Predikimet
Pasazhi Biblik
book Zbulesa, in .

Laodicea: Kisha që iu pështiros Krishtit – Zbulesa 3:14-21

  • Albert J. Kona
Data e Mesazhit

Laodicea: Kisha që iu pështiros Krishtit

Zbulesa 3:14-21

I. VLERËSIMI I NEVERITUR

II. QORTIMI PLOT DASHURI

III. THIRRJA E BUTË

IV. OFERTA E SHPËTIMIT

«Dhe engjëllit të kishës në Laodice shkruaji: “këtë thotë Ameni, Dëshmitari besnik dhe i vërtetë, Fillimi i krijesës së Perëndisë. 15 Unë i njoh veprat e tua, që ti nuk je as i ftohtë, as i ngrohtë. Do të doja të ishe i ftohtë ose i ngrohtë! 16 Por, mbasi je kështu i vakët dhe as i ftohtë e as i ngrohtë, do të të vjell nga goja ime. 17 Sepse ti thua: “Jam i pasur, dhe jam pasuruar dhe s’kam nevojë për asgjë”; edhe nuk e di se ti je qyqar dhe mjeran, dhe i varfër dhe i verbër dhe i zhveshur. 18 Të këshilloj të blesh nga unë ar të kulluar në zjarr që të pasurohesh; edhe petka të bardha që të vishesh dhe të mos duket turpi i lakuriqësisë sate; edhe vajos sytë e tu me kolir, që të shohësh. 19 Unë të gjithë ata që i dua i qortoj dhe i ndëshkoj; prandaj ji i zellshëm dhe pendohu. 20 Ja, unë qëndroj te dera dhe trokas; nëse dikush dëgjon zërin tim dhe hap derën, do të hyj tek ai dhe do të ha darkë me të dhe ai me mua. 21 Atij që fiton do t’i jap të ulet me mua në fronin tim, sikurse edhe unë fitova dhe u ula me Atin tim në fronin e tij.”